Οι Ψωμοκεφτέδες του Ηλία Μαμαλάκη
Τα υλικά :
1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί του ½ κιλού , 1 κούπα τσαγιού τριμμένο γκούντα ,1 κούπα τσαγιού τριμμένο κασέρι, 200 γραμ. ψιλοκομμένο μπέικον , 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη , 1 αβγό , ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα , 5 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό , ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ ,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο , πάπρικα, πιπέρι, αλάτι .
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί σε άφθονο νερό, το στύβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το γάλα, το μαϊντανό, το μπέικον, το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι , ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε στη συνέχεια τα τριμμένα τυριά. Ξαναζυμώνουμε και φυλάμε το μίγμα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε το χυλό στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσοχή το λάδι να είναι πολύ καυτό.